Skip to content

WHITEPAPER

Het stappenplan voor de startende tandarts

Er komt heel wat op je af als je start als startende tandarts: verzekeringen, rizivcontract, vapz, pensioensparen, boekhouder, sociaal secretariaat. Wat moet er nu wanneer gebeuren en moet dit op verschillende plaatsen of kan dit op één centrale plaats? Kom alles dit weten in dit handig stappenplan, zonder iets te vergeten!

DOWNLOAD HET WHITEPAPER GRATIS!

Mogelijk interessant voor jou

Nood aan nuttige informatie op maat van jouw beroep als ASO? Verslind dan deze interessante informatie!

Leer ons kennen

Play Video

Recensies

Swipe

Thibaut Janssens
HAIO
5/5
Na de ronde om de huisartspraktijken te kiezen, zag ik de volgende uitdaging alweer klaar staan. Blijkbaar moet er het een en ander bekeken worden omtrent verzekeringen, Riziv spaarplan, belastingen enz.. Wat zit er juist in mijn contract als HAIO en wat niet? Wat loopt er nog via mijn ouders? Kortom, geen idee hoe daaraan te beginnen want economie is een ongekend vak in mijn opleiding. Via een HAIO vriend die al in zijn 3de jaar zat, maakte ik kennis met de verzekeringsmakelaar van Medicusspecialist. Die legde mij een duidelijk stappenplan voor om alles in orde te maken. Gelukkig moest er niet al teveel gebeuren. De gesprekken gebeurden in drie keer, zodat ik nooit meer dan 45 min in een meeting moest zijn en zo bleef het voor mij heel overzichtelijk.
Annelies Tobben
ASO
5/5
Als startende ASO deed ik vakantiewerk op festivals. Mijn ASO contract was toen nog niet gestart. Ik stelde vragen omtrent mijn verzekering. Wat deed dit inkomen met mijn belastingen? Ik nam contact op met Medicusspecialist. Zij hielpen mij om me te verzekeren voor amper €30. Ze vertelden me ook dat het inkomen van mijn vakantiewerk zou worden samengevoegd met mijn inkomsten als ASO. Ik was gerust gesteld omdat ze me ook hielpen met mijn belastingaangifte. Ik ga ook een aantal keren stage doen op een grote afstand van mijn domicilie adres en Medicusspecialist kijkt dan voor mij na of het interessant is om mijn beroepskosten te bewijzen of niet. Ik hoef de Medicusspecialist hier niet voor te betalen gedurende mijn ganse ASO periode.
Karen Terryn
Spoedarts
5/5
Ik kreeg de mogelijkheid als spoedarts om een bijkomende opleiding te volgen in Australie. Dat riep heel wat vragen bij me op. Wat met mijn verzekeringen, mijn belastingen, sparen, RIZIV – spaarplan? Ik verdiende in Australië een heel mooi loon en wilde zeker sparen en beleggen. Ik klopte met deze vragen aan bij mijn Medicusspecialist waar ik al een heel aantal jaren mee samen werkte. Zoals gewoonlijk werden al mijn bezorgdheden snel weggenomen..
Brent Herpoel
Huisarts
5/5
Ik had één jaar een vennootschap als huisarts maar kreeg naar mijn gevoel niet voldoende info en ondersteuning van mijn boekhouder. Via een collega arts kwam ik in contact met een accountant van Medicusspecialst. Het verschil was immens, pro-actief. Samen met mijn Medicusspecialist makelaar werden alle optimalisaties gedaan zodat de winsten die in mijn vennootschap overbleven belegd werden. Er werd gezorgd dat mijn inkomen op een heel voordelige manier werd verhoogd door een optiwarrant. Dat zorgt er ook nog eens voor dat mijn wettelijk pensioen hoger zal zijn. Ik ben een gelukkige arts ook mede doordat alles in heel duidelijke taal wordt uitgelegd.
Axelle Govaerts
Oftalmologie
5/5
Ik startte als oogarts en werkte deels in het ziekenhuis en deels in mijn privé praktijk. Ik trad toe tot een associatie-contract. Daar had ik inhoudelijke vragen over en ik wou ook weten of ik een eigen inbreng kon doen. Ik dacht wel dat een vennootschap interessant was. Ik moest dus op zoek naar een jurist om mijn associatieovereenkomst na te kijken, naar een accountant gespecialiseerd in mijn sector en een verzekeringsspecialist. Gelukkig kwam ik terecht bij Medicusspecialist. Wat een comfort! Alles onder één dak en onafhankelijk. De afspraken werden gemaakt, na een grondige voorbereiding samen met mijn Medicusspecialist makelaar en accountant. Ik voelde me alvast prima ondersteund en zo kon ik me volledig toeleggen op mijn job!
Elke Vananderoy
Specialist gynaecologie
5/5
Ik zat in mijn 5de jaar ASO Gynaecoloog en stond op het punt te starten als zelfstandig specialist. Ik had destijds mijn RIZIV – spaarplan in orde gemaakt maar had in al die jaren de organisatie amper nog gehoord of gezien. Dankzij mijn collega ASO kwam ik in contact met Medicusspeialist. Zij stelden mij dadelijk op mijn gemak, ze brachten voor mij een duidelijke structuur met een stappenplan, de accountant voor de opstart van mijn BV en aangepaste verzekeringen. Ik kocht een woning en ook daar werd ik mee geholpen, mijn man en ik kozen voor een bullet krediet waarvoor ook al het onderzoekswerk door Medicusspecialist werd gedaan. De meeste appreciatie had ik voor het geduld om mij alles uit te leggen. Het pro-actief te werk gaan stelde mij gerust!
Gaelle Branders
Tandarts
5/5
Toen ik startte als eerste jaars zelfstandig tandarts, werd ik benaderd door vele partijen waar ik nog nooit van gehoord had. Wie had ik nu nodig? Door een webinar te volgen bij Medicusspecialist had ik dadelijk een gevoel van ” yes hier missen ze niets”. ik kon dus gemakkelijk alles met hen bespreken van accountant tot verzekeringen en RIZIV spaarplan. Na 1 jaar ga ik ( gelukkig) hogere inkomsten hebben en kan ik ook weer bij hen terecht om te zien of een vennootschap voordelig kan zijn voor mij. De interessante verzekeringspremies die Medicusspecialist mij kon aanbieden, stemden me vrolijk. Als starter waren mijn financiële reserves logischerwijs nog niet groot. Thanks Medicusspecialist om aan mijn zijde te staan!
Ann – Sophie Vercammen
ASO
5/5
Mijn ouders brachten me bij dat ‘sparen’ belangrijk is. Maar hoe begin je daaraan? Nadat ik in mijn 1ste jaar gekozen had om samen te werken met Medicusspecialist , ontdekte ik dat zij aan zeer goede spaarbegeleiding doen. Ze brachten helder in kaart wat mijn vaste kosten waren, voor welke doelen dat ik moest/wilde sparen. En ook alles over mogelijke beleggingen T23 .In het begin niet gemakkelijk maar ik ben blij dat ze zoveel geduld met me hebben gehad om het allemaal uit te leggen. Nu zijn we een paar jaar later en ben ik blij dat ik van bij het begin het sparen goed heb kunnen aanpakken. Dat levert mij alvast een mooie spaarpot op. Dankjewel Medicusspecialist!
Camille Declercq
ASO
5/5
Ik ben bij Medicusspecialist terecht gekomen via een collega ASO. Ik zat zelf in mijn 5de jaar ASO en mijn partner en ik wilden graag gaan samenwonen. Ik ben gaan aankloppen bij Medicusspecialist en ontdekte dat zij veel meer deden dan enkel verzekeringen en RIZIV spaarplan. Na een gesprek hebben ze ons advies gegeven omtrent samenlevingsvormen en de diverse kredieten die er allemaal mogelijk zijn. We deden ook elk een andere financiële inbreng en ook dat werd perfect beschreven en geregeld. Bij de keuze van ons krediet werd dit dan ook door de hypotheekspecialist helemaal in orde gemaakt. Wij zijn blij dat we Medicusspecialist hebben leren kennen!
Astrid Roekens
HAIO
5/5
Medicusspecialist heeft meerdere kantoren over heel Vlaanderen met allemaal dezelfde aanpak, voorwaarden en soortgelijke oplossingen. Dat stelde mij gerust want ik woon momenteel in Gent maar mijn vriend in Diepenbeek. Mocht ik naar daar verhuizen, kan ik mijn verzekeringen, RIZIV-spaarplan, beleggingen enz… kosteloos overdragen naar de medicusspecialist in die regio. Dat geeft mij alvast een comfortabel gevoel.
Anouk Bauwens
HAIO
5/5
De keuze voor Medicusspecialist is vooral gemaakt omdat ze een totaal pakket aanbieden op een onafhankelijke wijze. Omdat ik HAIO ben, moet ik ook patiënten bezoeken. Tot dan toe stond ik in de autoverzekering van mijn ouders vermeld als sporadische bestuurder, net als mijn broer en zus. Maar dat moest natuurlijk aangepast worden naar hoofdbestuurder én beroepsgebruik. Ik maakte me wat zorgen over de nieuwe premie. Die viel reuze mee dankzij de mooie onderhandelde autopremie die Medicusspecialist voor me in orde heeft gebracht.
Brent Hermans
Kiné
5/5
Bij de opstart als zelfstandige kiné werd ik direct voor de leeuwen gegooid. Er moet zo veel geregeld worden! Wat was ik blij dat ik dat allemaal onder één gespecialiseerd dak kon vinden bij Medicusspecialist. Geen eindeloos zoeken op vele plaatsen en al die losse adviezen ook nog eens zelf op een rijtje zetten. Ze blijven me ook nauwlettend opvolgen omdat mijn inkomsten ( gelukkig) blijven stijgen en er dus een nauwkeurige opvolging nodig is voor de aanpassing van mijn sociale bijdragen, omzetverzekering en gewaarborgd inkomen. Ik kan ze alleen maar aanbevelen!
Emma
HAIO
5/5
Bij de opstart zag ik letterlijk door de bomen het bos niet meer. Er worden termen gebruikt waar ik het bestaan niet van kende. De reden om mij bij Medicusspecialist aan te sluiten, was hun persoonlijke aanpak en bereikbaarheid. Medicusspecialist is een grote organisatie, maar ik heb één vaste contactpersoon die alles nauwkeurig voor mij opvolgt, zorgt dat ik niets vergeet en alles in begrijpbare taal uitlegt. Ik kan altijd rekenen op hun team van specialisten en ben blij dat ik Medicusspecialist heb leren kennen. Ik zou niet weten hoe ik het zelf zou moeten doen.
Cleo Bartel
ASO
5/5
Ik vond bij het maken van mijn keuze voor Medicusspecialist vooral de gratis fiscale service een groot pluspunt. Ik doe als ASO stage in veel verschillende ziekenhuizen, verspreid over gans Vlaanderen. Medicusspecialist zorgde ervoor dat ik o.a. mijn huur en verplaatsingen in mindering op mijn belastingaangifte kon brengen. Met de gratis belastingstool kan ik ook makkelijk te weten komen wat er in aanmerking komt als beroepsuitgave. De duidelijke uitleg en tips zijn heel leerzaam, zodat ik bij de opstart als zelfstandig specialist een heel goede voorbereiding heb.

Jij wil Medicusspecialist toch ook aanbevelen?

Daar kunnen wij alleen maar heel blij van worden. Dit is voor ons heel waardevol en daarom we belonen je hiervoor heel graag.

Aanbeveling

Laat hieronder jouw aanbeveling achter. En wordt deze aanbeveling écht Medicusspecialist klant? Dan staat er een leuk presentje voor jou klaar!