Skip to content

FAQ

Onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

Medicusspecialist zorgt voor één vaste contactpersoon. Als je van regio verandert, is het aan je vertrouwenspersoon om zich naar jou te verplaatsen; dat kan live of via video CALL. Als je toch een kantoor in de buurt verkiest, kan dat ook. Iedere Medicusspecialist werkt met dezelfde aanpak en producten.

Dat vormt geen probleem. Medicusspecialist zal ook jouw partner in alles verder helpen voor zover die dat wenst.

Integendeel, ons groot aantal kantoren zorgt voor een schaalvergroting die onze onderhandelingspositie enorm versterkt. Het voordeel is net dat we hierdoor écht onafhankelijk kunnen werken. Het aanbod van een professioneel netwerk van accountants, verzekeringsmakelaars, hypotheekspecialisten, vermogensbeheerders, advocaten is vrijblijvend. Je beslist zelf of je het wenst te benutten.

Dat kan maar je gaat je dan focussen op bijv. 2 aspecten, terwijl er eigenlijk 10 zijn. Je hebt geen onderhandelingspositie en je gaat nergens goed geholpen worden daar je maar één polis lopende hebt. Niemand brengt je op de hoogte als de keuze van vandaag verbeterd kan worden. Je  riskeert veel tijd te verspillen door op verschillende plaatsen te moeten gaan praten. Ieder promoot zijn eigen strategie en het is aan jou om er één geheel van te maken zodat je optimaal geholpen bent.

Ieder heeft zijn specialisatie, de huismakelaar is sterk in particuliere zaken. Maar heeft weinig tot geen kennis over de niche medische beroepen. Het is een beetje zoals naar de gynaecoloog gaan terwijl je bij de dermatoloog moet zijn. Beiden hebben geneeskunde gestudeerd maar een totaal andere specialisatie.

Dat is ieder jaar wisselend. Best is om dit steeds bij ons na te vragen!

Als je een doctoraat doet dat belastingvrij is, heb je geen fiscaal voordeel bij SVAP, pensioensparen en lange termijn sparen. Tip: als je wettelijk samenwoont dan kan je fiscaal ten laste zijn van je samenwonende partner ( dit hoeft niet je levenspartner te zijn).

Je zal dan deels vallen onder het belastingregime van dat land. Als je minstens eenmaal per trimester naar België komt,  blijven de meeste verzekeringen die in België lopen, geldig. De huur zal wellicht hoger zijn maar wellicht ook je verdiensten wat dan weer compenseert.   

Dat kan! Ieder jaar kan je situatie anders zijn, dus is het belangrijk dat we dat elk jaar opnieuw in kaart brengen. Best is om je domicilie adres bij je ouders te houden. We kijken ook na of je huurcontract in aanmerking komt voor je beroepskosten.Check alvast onze handige op maat gemaakt beroepskosten tool

Medicusspecialist heeft ervoor gekozen om niet te werken met zelfstandige verkopers/ aanbrengers die vanuit één locatie gans Vlaanderen bezoeken. Medicusspecialist heeft ervoor gekozen om met zelfstandige kantoren te werken, gespecialiseerd in de medische sector, waarbij de zaakvoerder van dat kantoor blijvend je vast aanspreekpunt zal zijn en dit niet enkel voor verzekering- en spaaroplossingen maar ook voor andere diensten zoals boekhouding. De kantoren van Medicusspecialist zijn verspreid over gans Vlaanderen, wat zorgt voor een locale verankering. Dit businessmodel garandeert opvolging omdat de zaakvoerder er belang bij heeft dat de medicus klant wordt en klant blijft. Bij een verkoper is dat niet zo. Die wordt betaald voor de aanbreng van een klant maar die klant wordt klant bij een kantoor dat hij eigenlijk niet kent en niet bij de verkoper aan wie hij zijn vertrouwen schonk. Lees alvast de testimonials over ons.

Dat is verschillend per universiteit. We kijken voor je na of er volgende zaken inzitten: Beroepsaansprakelijkheid, gewaarborgd inkomen, hospitalisatieverzekering

Dat is gemakkelijk en staat vast voor iedere HAIO. Er zit in het contract: Beroepsaansprakelijkheid en gewaarborgd inkomen, helaas geen hospitalisatie verzekering

Één keer je verhaal doen op een onafhankelijke plaats met een nauwkeurige opvolging en strategie. Dat zorgt ervoor dat er niets wordt vergeten    en dat alle professionele  partners in connectie staan  voor jouw dossier.

error: Content is beschermd!