Skip to content

BLOG

Hoe haal je het meest voordelig geld uit je vennootschap als medicus?

Een vennootschap richt je op om o.a. je belastingdruk te verlagen, mooi maar dan begint het. Je hebt ook een loon nodig om je privé uitgaven te kunnen betalen. Loon is de duurste vorm om uit je BV te halen. Dat kost je ongeveer 60%.

Goedkopere vormen zijn:

  • VVPR bis
    Na 3 jaar zal je geld aan ongeveer 35% kostprijs naar je privé kunnen brengen.
  • Optiwarrants
    Na 1 jaar zal je geld aan een maximale kostprijs van 35% naar je privé kunnen brengen.
    Dit kan je maandelijks doen met vennootschapsgeld. Het voordeel is dat je na één jaar een verhoging hebt van je bezoldiging en dat dit een voordeel alle aard is waardoor het een positief effect heeft op je wettelijk pensioen. De verhoging van je bezoldiging is ook interessant wanneer je een lening moet aangaan. De bank houdt op dat ogenblik immers rekening met je inkomen. Tot slot zal er voor de berekening voor je IPT o.a. rekening gehouden worden met je regelmatige maandelijkse bezoldiging waar dus ook de optiwarrant positief toe bijdraagt.
    Met een éénmalige som geldt hetzelfde principe maar dan komt de som na één jaar naar je privé

Wist je dat?
De Medicusspecialist in zijn netwerk gespecialiseerde accountants heeft, die samen met je Medicusspecialist makelaar deze fiscale en financiële technieken 100% kunnen toepassen in één verhaal. Tijdbesparend en één verhaal!

Meer lezen

• Patrick •

Wil je meer weten over dit topic?

Of heb je vragen over alles wat er op je afkomt? Neem dan gerust contact met ons op!