Skip to content

BLOG

Je RIZIV-contract gebruiken voor een bullet krediet, kan dat?

Er bestaan verschillende types van kredieten om een vastgoed aan te kopen. Welke types dit zijn,  lees je hieronder. 

Hypothecaire lening
Hoeveel je mag ontlenen, wordt onder andere gebaseerd op de hoogte van je loon en van je reeds lopende kredieten (auto, andere,…).
De maandelijkse terugbetaling omvat: intrest en kapitaal.
De einddatum van terugbetaling wordt vastgelegd

Reconstitutie of bullet lening (verzekeringsbullet)
Hoeveel je mag ontlenen, wordt onder andere gebaseerd op de prognose van de eindkapitalen van spaarplannen bij een verzekeringsmaatschappij: VAPZ, RIZIV, pensioensparen, lange termijn sparen, IPT.
De maandelijkse terugbetaling omvat: intrest en de keuze om het kapitaal terug te betalen met een uiterlijke terugbetalingstermijn op de leeftijd van 67 jaar van de ontlener.

Bancaire bullet
Hoeveel je mag ontlenen wordt onder andere gebaseerd op de hoogte van je loon en van je lopende kredieten.
De maandelijkse terugbetaling omvat enkel intrest. Het kapitaal is terug te betalen met een uiterlijke terugbetalingstermijn; meestal tussen de 8 en 10 jaar na de start van de lening.

Wist je dat?
Het grootste deel van de artsen en tandartsen een verzekerings bullet verkiest. De reden daarvoor is dat ze starten met een lager loon, waardoor het betalen van enkel intresten hen meer financiële ruimte geeft. Na een aantal jaren, wanneer het inkomen aanzienlijk groter is, wordt het kapitaal terugbetaald op een ogenblik naar wens (uiterlijk op de leeftijd van 67jaar).
De struikelblok van een bancaire bullet is vaak de terugbetalingsperiode van het kapitaal. Die bedraagt immers meestal 8 à 10 jaar wat vaak als te kort wordt ervaren.
De procedure van een verzekeringsbullet is niet anders dan die van een hypothecair krediet.

Wist je dat?
Medicusspecialist, onafhankelijk van de keuze van het type krediet, je 100% begeleidt ook al zou deze lening bij een bankinstelling of elders afgesloten worden. Handig toch een onafhankelijke medicusspecialist die je bijstaat, zodat je de meest optimale keuze kunt maken voor de aankoop van jouw vastgoedproject.

Meer lezen

• Thomas •

Wil je meer weten over dit topic?

Of heb je vragen over alles wat er op je afkomt? Neem dan gerust contact met ons op!