Skip to content

BLOG

Je Riziv contract gebruiken voor een bullet krediet, kan dat?

Er bestaan verschillende types van kredieten om een vastgoed aan te kopen. Welke types dat zijn, lees je hieronder. 

Hypothecaire lening.
Hoeveel je mag ontlenen, wordt onder andere gebaseerd op basis van je inkomen en je lopende kredieten ( auto, andere,…)
De maandelijkse terugbetaling omvat: intrest en kapitaal.
De einddatum van terugbetaling wordt vastgelegd

Reconstitutie of bullet lening ( verzekeringsbullet)
Hoeveel je mag ontlenen, wordt onder andere gebaseerd op de prognose van de eindkapitalen van spaarplannen bij een verzekeringsmaatschappij: VAPZ, RIZIV, pensioensparen, lange termijn sparen, IPT.
De maandelijkse terugbetaling omvat: intrest en de keuze om het kapitaal terug te betalen met een uiterlijke terugbetalingstermijn op de leeftijd van de ontlener van 67 jaar.

Bancaire bullet
Hoeveel je mag ontlenen wordt, onder andere gebaseerd op basis van je inkomen en je lopende kredieten.
De maandelijkse terugbetaling omvat enkel intrest. Het kapitaal is terug te betalen met een uiterlijke terugbetalingstermijn,  meestal tussen de 8 en 10 jaar na de start van de lening.

Wist je dat
Het grootste deel van de artsen en tandartsen een verzekerings bullet verkiest. De reden is dat ze starten met een lager inkomen, waardoor het betalen van enkel intrest welkom is. Na enkele jaren, als het inkomen aanzienlijk groter is, wordt het kapitaal comfortabel terug betaald op een periode naar eigen wens ( uiterlijk op de leeftijd van 67jaar)
De struikelblok van een bancaire bullet is vaak de terugbetalingsperiode van het kapitaal. Deze is namelijk meestal op max. 8 a 10 jaar terug te betalen wat vaak tekort is.
De procedure van een verzekerings bullet is niet anders dan deze van een hypothecair krediet.

Wist je dat
Medicusspecialist, onafhankelijk van de keuze van het type krediet, je 100% begeleidt ook al zou deze lening bij een bankinstelling of elders afgesloten worden. Handig toch een onafhankelijk medicusspecialist adviseur die je bijstaat zodat je de meest optimale keuze kan maken voor de aankoop van jouw vastgoedproject.t

Meer lezen

• Thomas •

Wil je meer weten over deze topic?

Of heb je vragen over alles wat er op je afkomt? Treed dan in contact met ons!