Skip to content

BLOG

Kunnen artsen in opleiding een bijberoep uitoefenen?

Als ASO / HAIO mag je geen bijberoep uitoefenen met een medisch karakter. Je mag wel een bijverdienste hebben met een niet-medisch karakter.

Als startende ASO / HAIO wil je misschien nog een vakantiejob doen? Is dat even voordelig als de jaren voordien?
Het jaar dat je start als ASO/ HAIO en je doet een vakantiejob, weet dan dat dit opgeteld wordt bij je beroepsinkomsten van dat lopende jaar. Afhankelijk van eventuele wachtdiensten en de hoogte van je inkomen, zal je dat eerste jaar mogelijks meer dan de belastingvrije som verdiend hebben en dus iets minder belastingen terugkrijgen. Jawel, want het eerste jaar zal je bij de gelukkigen zijn die teveel betaalde bedrijfsvoorheffing terugkrijgen waarbij we al gauw over ongeveer €3.000 spreken.

Wist je dat?
Medicusspecialist voor zijn klanten de belastingaangifte en beroepskosten gedurende de ASO / HAIO jaren gratis in orde brengt? We ontwikkelden, samen met gespecialiseerde accountants een op maat gemaakte belastingtool voor de ASO/ HAIO’S die alles toont wat je juist kan inbrengen als beroepskosten. Je situatie kan jaarlijks anders zijn naargelang het ziekenhuis waar je stage loopt. Dus doe zeker een beroep op onze tool en/of op onze diensten!

Meer lezen

• Koen •

Wil je meer weten over dit topic?

Of heb je vragen over alles wat er op je afkomt? Neem dan gerust contact met ons op!