Skip to content

BLOG

Omzetverzekering

 • Een verzekering die bij ziekte en/of ongeval een rente voorziet. Het bedrag van de gekozen rente mag, niet meer bedragen dan 80% van de omzet in je vennootschap. De begunstigde van de uitkering van de rente bij werkonbekwaamheid is de rechtspersoon.
 • Deze rente wordt uitgekeerd:
  Na de gekozen carens periode, dwz. een soort ‘wachtperiode’ van 30 – 60 – 120 – 360 dagen, waarin er nog geen rente zal uitgekeerd worden. Volgens het percentage van werkonbekwaamheid met een minimum van 25% en deze kan zowel economisch en/ of fysiologisch zijn. De hoogste graad van werkonbekwaamheid zal uitbetaald worden. Bv. 30% fysiologisch en 100% economisch dan zal 100% van de gekozen rente uitbetaald worden. Uitbetaling uiterlijk t.e.m. 67 jaar.
 • De verzekeringspremie die je betaalt, wordt berekend op basis van:
  – Beroep
  – Leeftijd
  – Hoogte van de rente
  – Medische antecedenten

Wist je dat:

Een gewaarborgd inkomen en een omzetverzekering eigenlijk hetzelfde doen. Een gewaarborgd inkomen gaat het uitgekeerde loon beschermen en de omzetverzekering gaat de omzet in de vennootschappen beschermen. Beiden voor maar max. 80%. Dus beide verzekeringen zijn noodzakelijk en met stip op nummer één: de omzetverzekering omdat de grootste inkomsten in de vennootschap binnenkomen. Het is belangrijk dat je dus de berekening regelmatig laat nakijken (inkomsten in de vennootschap kunnen variëren).
Gekoppelde polissen bieden vaak een mooie korting. Een koppeling kan aan:
– Overlijdens dekking
– VAPZ
– IPT

Wist je dat:

Een omzetverzekering volledig betaald wordt door je vennootschap en vaak wordt gekoppeld. De rente moet, zolang de inkomsten in de vennootschap nog niet stabiel zijn, regelmatig herberekend worden.

Meer lezen
Medicusspecialist - Anja

• Anja •

Wil je meer weten over dit topic?

Of heb je vragen over alles wat er op je afkomt? Neem dan gerust contact met ons op!